POŠALJITE UPIT

/

/

/
/


/


Transferi

zračne luke, autobusni i željeznički kolodvori

Kontakt
  • Jungić Ričard
  • adresa: Porečka 24 a 52440 Poreč
  • gsm_1: +385 91 427 99 00   
  • tel: +385 52 427 990 

Okusi Istre

Izlet za gurmane. Doživite Istru na poseban način. U jednom danu probajte specijalitete koje nudi ovaj poluotok kao što su vino, sir, školjke, ribe, maslinovo ulje i mnogih drugih delicija…
U prijepodnevnim satima preporučamo posjet jednoj od mnogobrojnih spilja kojima obiluje naš poluotok, a nakon toga odmor i okrepu na jednom od seoskih imanja uz obilazak vinskog podruma te degustaciju istarske rakije i vrhunskih vina renomiranog vinara. Nakon toga slijedi lagana vožnja po lokalnim cestama Istre do Limskog zaljeva, neobičnog geomorfološkog fenomena koji je nastao potapanjem Limske draga.
Sam zaljev ističe se po svojim obalama koje su obrasle bjelogoricom i crnogoricom, a uz to i turistička je atrakcija poznata po uzgajalištima školjaka i ribogojilištima.

Tu predlažemo slobodno vrijeme za ručak na bazi morskih specijaliteta, te ukoliko želite preporučamo i vožnju barkom u trajanju od jedan sat. Popodnevno vrijeme smo planirali za posjet jednoj od uljara kojima poluotok Istra obiluje, te razgled maslinika i uljare uz stručno vodstvo kao i samu degustaciju maslinovog ulja.

Plitvička jezera

Plitvička jezera, jedan od 8 nacionalnih parkova Hrvatske koje bi svaki gost koji dođe u Hrvatsku trebao vidjeti. Samo putovanje prema ovom prirodnom fenomenu započinje u ranim jutarnjim satima. Tokom putovanja prema cilju prolazi se kroz središnju Istru, te jadranskom magistralom Kvarnerskim zaljevom odakle se pruža pogled na otoke Krk, Cres i Lošinj sve do Senja, grada uskoka i ljetnog karnevala,a onda se kreće put Like preko Vratnika sa kojega puca jedan od najljepših pogleda na Kvarner sa jedne strane i Liku sa druge stane.

Sama Plitvička jezera proglašena su nacionalnim parkom 1949. god.,a od 1979. nalaze se pod zaštitom UNESCO-a. To je šumoviti planinski kraj u kojemu se nanizalo 16 manjih i većih jezera povezanim kaskadama i slapovima. Sam obilazak traje oko 3 sata, a sastoji se od pješačkih staza, te prijevoza brodom preko najvećeg jezera Kozjak, a zatim i električnim vlakićem. Nakon uživanja u prirodnim ljepotama kojima obiluje ovo područje te punjenjem životnih baterija povratak prema polaznom odredištu preporučamo kroz Gorski kotar, zeleno srce Hrvatske.

Istratour

Istra , najveći hrvatski poluotok privlači ne samo svojom obalom već i unutrašnjosti. Pridružite nam se u otkrivanju crvene, sive i bijele Istre , njenim brdima i mnogobrojnim maslinicima,te vinogradima. Istra je također prepuna kulturno-povijesnih spomenika.

Vidjet ćete srednjovjekovne gradove okružene zidinama,koji se nalaze na slikovitim brežuljcima i nude fascinantan pogled na okolne doline i polja. Posjetit ćemo Grožnjan- gradić slikara i glazbenika, Motovun poznat po filmskom festivalu gdje ćete moći degustirati tartufe,a nakon degustacije prošetati se njegovim srednjovjekovnim zidinama sa kojih se vidi Čićarija i Učka, te zapadna obala Istre kao i sama dolina Mirne i brežuljci prekriveni vinogradima terana. Na kraju ćemo posjetiti Pulu, te pogledati amfiteatar, slavoluk Sergijevaca i druge spomenike.